Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Πρόγραμμα Προβολών

Πρόγραμμα Προβολών

26/11 Η Ζαζί στο Μετρό του Γάλλου Louis Malle [Λουί Μαλ]. Ταινία του 1960, βασισμένη στο μυθιστόρμα του Raymond Queneau [Ραϊμόν Κενώ], το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά Τρυφερή κωμωδία με έντονα σουρεαλιστικά στοιχεία και πρωτοποριακές διαθέσεις. Οι περιπέτειες μιας δωδεκάχρονης κοπέλα στο λαβύρινθο της μεγαλούπολης, εν προκειμένω του Παρισιού. Επίσης, στη βραδιά θα ακούσουμε γαλλικά ποιήματα μελοποιημένα από σπουδαίους συνθέτες. Και θα πιούμε ένα ποτήρι γαλλικό κρασί !

03/12 Ζιλ & Τζιμ (έξοχο σχόλιο σχετικά με την νεολαία από τον Γάλλο μαιτρ Φρανσουά Τριφό. Η δράση τοποθετείται έναν αιώνα πριν, και έχουμε έτσι την ευκαιρία να συγκρίνουμε το Τότε με το Τώρα της νεολαίας και των τρόπων της να ερωτεύεται και να απολαμβάνει τη ζωή). Συζήτηση με αφορμή την ταινία Ζιλ & Τζιμ, και παρουσίαση του ομότιτλου μυθιστορήματος του Ανρί-Πιέρ Ροσέ, μτφρ. Σοφία Σκουλικάρη, εκδ. Πατάκης.

10/12 Μποέμικη Ζωή του συγκλονιστικά ανθρώποινου Φινλανδού [Aki Kaurismaki] Άκι Καουριασμάκι. Ταινία του 1992, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ερρίκου Μυρζέ (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Εστία), στο οποίο βασίστηκε επίσης η όπερα La Boheme του Τζάκομο Πουτσίνι. Πριν και μετά την προβολή θα ακούσουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την όπερα αυτή.

17/12 Προβολή της ταινίας Καλά Χριστούγεννα Κύριε Λώρενς (μια περιπετειώδης σύγκριση δύο πολιτισμών, δοσμένη αριστοτεχνικά από τον Ιάπωνα σκηνοθέτη Ναγκίσα Όσιμα. Η ταινία είναι βασισμένη σε λογοτεχνήματα του Νοτιοαφρικανού συγγραφέα Σερ Λώρενς Βαν Ντερ Ποστ. Πρωταγωνιστεί ο δημοφιλής Βρετανός ροκ σταρ Ντέιβιντ Μπάουι).

Επίσης, έχουμε τώρα τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ σελίδα στο Facebook (βάζετε απλώς Βορέειος Βιβλιοθήκη-Κινηματογραφική Λέσχη και βγαίνει). Εκεί μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας, να προτείνετε ταινίες, να καλείτε φίλες & φίλους να έρθουν κοντά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου